Een autoverzekering voor jouw Dacia

Je bent trots jouw Dacia auto! Bij deze auto hoort natuurlijk een goede autoverzekering. Bij het afsluiten van een goede polis is het belangrijk dat je goed let op de kleine lettertjes en andere zaken. Zo is het belangrijk dat je je niet over verzekerd. Hieronder vind je meer tips en tricks rondom het afsluiten van een autoverzekering voor jouw Dacia

Autoverzekering vergelijken? Let op de verborgen kosten

Dat je eerst gaat vergelijken voordat je een autoverzekering afsluit is niet raar. Het is zelfs heel slim om vooraf een vergelijking te maken voordat je iets koopt. Of het nu een wasmachine is of een autoverzekering, dat maakt in principe niet uit.

Als je een vergelijking gaat maken wil je wel appels met appels vergelijken en niet appels met peren. Als je een aantal premies noteert van verzekeraars, of gebruik maakt van een vergelijkingssite is het belangrijk dat je ook rekening houdt met de kosten die sommige verzekeraars niet in hun aanbieding vermelden.

Bij een aantal verzekeraars wordt bijvoorbeeld de assurantiebelasting niet vermeld, of worden incassokosten niet duidelijk meegenomen in het overzicht. Vaak vind je ze wel op de website, of word je erop geattendeerd als je de autoverzekering gaat aanvragen. Opletten dus!

Wat is een nieuwwaarderegeling?

Als je van plan bent een nieuwe auto te kopen, dan wil je deze optimaal verzekeren. Een nieuwwaarderegeling is hierbij de garantie dat je binnen een bepaalde periode een dezelfde nieuwe auto kunt kopen indien de verzekerde auto onverhoopt total-loss wordt verklaard of wordt gestolen.

De nieuwwaarderegeling geldt een bepaalde termijn (1 jaar, 2 jaar, 3 jaar etc.) . Door rekening te houden met deze termijn kun je soms flink besparen. De meest uitgebreide nieuwwaarderegeling tref je bij de wat duurdere autoverzekeringen aan, terwijl de doorgaans goedkopere autoverzekeringen soms een nieuwwaarderegeling van 1 jaar aanbieden.

Het eerste jaar kun je je dus verzekeren bij een goedkopere verzekeraar waarna je het tweede jaar overstapt naar een verzekeraar met een uitgebreide nieuwwaarderegeling. Je bespaart hierdoor het eerste jaar het verschil in premie tussen de goedkopere autoverzekering met 1 jaar nieuwwaarderegeling en de duurdere autoverzekering met 3 jaar nieuwwaarderegeling.

Post Author: ifonhof

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *