Handige onderhoud tips voor je Dacia

Een Dacia onderhouden is een belangrijk onderdeel van het hebben van een auto. Aandacht besteden aan het oliepeil en af en toe een lampje vervangen is niet voldoende. Weersinvloeden en het rijden op de weg doen een auto geen goed en opgehoopt, aangekoekt vuil kan zelfs schade veroorzaken. Waardevermindering en veiligheid zijn dan zaken die op gaan spelen. Daarom een auto regelmatig wassen, is al een eerste stap in de goede richting. 

Jouw Dacia wassen & waxen

Eigenlijk heeft alles een stappenplan en als dat rustig wordt afgewerkt, hoeft het wassen van een auto helemaal niet zo veel tijd in beslag te nemen. Het afspoelen met ruim water is belangrijk zodat alle zandkorrels worden weggespoeld. De kans op het maken van krassen is dan een stuk kleiner. Zand van de weg of uit de lucht, eenmaal op de weg komen kleine zandkorreltjes overal vandaan. Het vervolgens wassen met de juiste producten, is ook een goede manier om al het vuil verder van een auto te verwijderen. Een snelle wax om uiteindelijk de lak goed te beschermen en te laten glanzen is zeker aan te raden. 

Velgen schoonmaken

Vooral op de velgen kunnen zand en stof zich goed ophopen. Daarom wekelijks de velgen even schoonvegen en wassen is een goede manier om te voorkomen dat het stof zich gaat invreten, en dus schade aan de velgen veroorzaakt. Zand en stof, op en in de auto is onvermijdelijk. Met een goede velgenreiniger komt vuil en vooral vet makkelijker van de velg. Specialisten zoals Wheelpoint kunnen je adviseren wanneer je nieuwe velgen aanschaft.

Interieur Stofzuigen

Een goede stofzuiger voor het interieur biedt hier de uitkomst. Bij het ontbreken van een krachtige stofzuiger, is er de mogelijkheid om bij diverse wasstraten en tankstations langs te gaan. Het is absoluut gemakkelijk en snel, want zand in de auto kruipt overal tussen.  Een kruimeldief kan je leven hierbij een stuk makkelijker maken! Een kruimeldief met een spits opzetstuk vind je al vanaf 25 a 30 euro op bol.com

Insecten verwijderen

Niet alleen zand en stof, ook insecten plakken aan jouw Dacia vast. Onder de bomen parkeren is niet altijd een goed idee. Maar na een lange autorit, zeker naar het buitenland, kan de voorkant van een auto vol zitten met insecten. Het verwijderen van de aangekoekte insecten en andere ongeregeldheden op de auto, lukt prima met een zachte doek en lauwwarm water. Met een beetje autoshampoo in het water lukt dit nog beter. 

Auto ruiten

De ruiten van de auto schoonhouden is natuurlijk belangrijk voor de veiligheid. Goed zicht is belangrijk, en schone ruiten zijn sneller schoon wanneer deze beslaan door vocht en warmte. Sahara zand en aangekoekte insecten kunnen dus ook het beste worden verwijderd met ruim water en een zachte doek. Er zijn veel verschillende poetsmiddelen op de markt verkrijgbaar wat alles versnelt en vergemakkelijkt.

Post Author: ifonhof

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *