Tweedehands Mercedes uit Duitsland: Sehr Schon!

 

Ik las het laatst in de krant. Steeds meer Nederlanders kiezen ervoor om de volgende auto te kopen in het buitenland, nieuw of tweedehands. De primaire reden, zoals zo vaak bij de Hollanders, is zuinigheid. Want het is allemaal veel goedkoper buiten onze landsgrenzen. Met onze royale welvaartstaat, die moet ergens van gefinancierd worden en Mark Rutte en consorten hebben ervoor gekozen om de auto te gebruiken daarvoor. Dus Nederlandse autorijders betalen zich bont en blauw aan belastingen en andere ongein.

 

Ten oosten en ten zuiden van ons liggen de zaken anders. Men kan nog uitermate voordelig een auto kopen met name in Duitsland. De Duitse automarkt gaat nog steeds als een tierelier. Met name Mercedes, BMW en Audi worden massaal geïmporteerd. Ikzelf heb specifiek de keuze gemaakt om een Mercedes te importeren.

 

Heb ik dit allemaal op mijn schouders gedragen? Nee de import perikelen heb ik overgelaten aan een specialist. Easyimport.nl heeft voor mij mijn Mercedes hiernaartoe gehaald. Al twijfelde ik even over een Porsche, dat doen ze namelijk ook. Enfin, Easy import heeft voor mij dus een Mercedes van Duitsland, specifiek uit de regio Noord Rijn Westfalen naar Nederland vervoerd en ook dingen geregeld zoals kenteken en de BPM, echt het was voor mij louter toekijken ik heb geen hand uitgestoken en voor ik het wist kon ik al rijden in mijn gloednieuwe Mercedes. Wat een plezier.

 

Enfin, ik ben al helemaal om. Ik ga echt nimmer een auto kopen in Nederland. Dat is voltooid verleden tijd. Auto’s kun je beter halen in Duitsland. Een andere vriend van mij heeft een Belgische Renault gekocht. Ook in Antwerpen en Brussel kun je goede deals slaan. Beide landen zijn buurlanden en het is dus een fluitje van een cent. En met de bedrijven die alle administratie en logistiek regelen heeft niemand meer een excuus om toch een auto in Nederland te kopen tenzij het misschien gaat om liefdadigheid t.o.v. de Nederlandse dealer?

 

Post Author: ifonhof

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *